Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Vliegen tot de hemel

Alles verandert, zo had Daedalus ooit aan Icarus (uitgelegd) verteld.. Alles. Lente wordt zomer en zomer wordt herfst, en na het vallen van de bladeren, komt de winter. Zo ging het ook met Icarus. Ooit was hij een jongen. Heel even werd hij een vogel. Nu draagt de zee, waarin hij verdronk, zijn naam.
In het rijk van koning Minos woont de verschrikkelijke Minotaurus, een monster dat half mens en half stier is. Daedalus ontwerpt een labyrint waaruit het gedrocht niet meer kan ontsnappen. Wanneer zijn opdracht voltooid is, worden ze door koning Minos gevangen gehouden. Theseus zoekt naar een manier om de Minotaurus te doden en vertrekt op een gevaarlijke tocht door het labyrint. Zijn vader, koning Aegeus wacht bang op zijn terugkeer.
Aan de hand van twee oeroude vader-zoon verhalen maak je kennis met één van de gevaarlijkste figuren uit de Griekse mythologie: de Minotaurus. Prachtig bewerkt en naverteld door Michael De Cock en schitterend geïllustreerd door Gerda Dendooven. Samen herwerkten ze ook al de Griekse Odyssee voor kinderen in ‘De lange weg naar huis’.
Met hoorspel met de stemmen van Michael De Cock, Gerda Dendooven, Warre Borgmans en anderen, en unieke soundtrack van Frank Vaganée, uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra
Michael De Cock

Davidsfonds Boekentips