Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Stoomboot: Omdat we naar de zee stromen

Niels ‘Stoomboot’ Boutsen is 28. Hij studeerde geschiedenis, runde samen met zijn vrouw  een boekenwinkel/koffiebar en maakt muziek tegen de sterren op. Net zoals de meeste  jongvolwassenen van zijn leeftijd kan hij alles worden, alles zijn. Het lijkt alsof hij de tijd  kan buigen.

‘Omdat we naar de zee stromen’ is een muzikale monoloog waarin Stoomboot de tijd op de  hielen zit. Hij dwaalt langs plekken en personages die anders met de klok omgaan dan hij.  Het gaat over zijn grootouders, die zich kreupel werkten voor de toekomst van hun  (klein)kinderen. Het gaat over zijn vrouw, die zo hard ging dat ze tegen een burn-out  aanliep en het gaat over de leerlingen waar Niels geschiedenisles aan gaf: hoe bestudeer je
de geschiedenis als je zelf (nog) geen geschiedenis hebt?

‘Omdat we naar de zee stromen’ is een poëtisch verhaal over drie generaties die erg  verschillen en toch af en toe iets gemeen hebben. Verwacht je aan verhalende liedjes  zoals alleen Stoomboot ze kan brengen en verwacht aan prachtige beelden die de  brug slaan tussen wat er gezegd en verteld wordt.

Tijdens de voorstelling wordt Stoomboot bijgestaan door Wide Vercnocke, een tovertekenaar  die de voorbijvliegende thema’s live met houtskool verbeeldt op gigantische  constructies. Je bekijkt de voorstelling in je living. 

Deze e-cursus is een concert van Stoomboot.

Foto: (c) Wide Vercnocke

Niels Boutsen

Niels Boutsen

Niels Boutsen (Stoomboot) won in 2011 de Nekkawedstrijd. Sindsdien maakte hij vier succesvolle Nederlandstalige platen en werd hij onder andere genomineerd voor een MIA. Met Zandland onderzocht hij de raakvlakken tussen het Nederlands en de Jazz.

Tijdens zijn concert Omdat we naar de zee stromen wordt hij bijgestaan door Wide Vercnocke: Wide Vercnocke is illustrator, stripmaker en smartlapdichter-tekenaar. Met zijn stripromans Mijn muze ligt  mijn de zetel, Wildvlees en Narwal veroverde hij een plekje aan het illustratorfirmament.

Foto: (c) Janne Monard

Cursussen van deze docent

Lees het eerste hoofdstuk

Welkom bij het online concert van Stoomboot!

Hieronder vind je alvast een voorproefje van zijn voorstelling. Het nummer heet ‘Een fanaticus  genees je niet’. Graag het hele concert bekijken? Ga snel naar het volgende hoofdstuk!

Veel kijk- en luisterplezier!

...