Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

2021-06-17 19:30:00

2021-06-24 21:00:00

Van Tel Aviv tot Jeruzalem - Een virtuele rondreis door het moderne Israël - Inschrijven niet meer mogelijk

Van Tel Aviv tot Jeruzalem
Een virtuele rondreis door het moderne Israël


WEBINAR IN TWEE DELEN
- Deel 1: do. 17 juni van 19.30 tot 21 uur
- Deel 2: do. 24 juni van 19.30 tot 21 uur

Israël is een unieke smeltkroes van culturen die elk hun stempel hebben gedrukt op de jonge staat. Tijdens deze webinar reis je samen met Tom Bruyer door het fascinerende Land. Ontdek Tel Aviv, de ‘Witte stad’ aan de Middellandse Zee, en Jaffa, één van de oudste vissershavens ter wereld met een unieke islamitische en christelijke erfenis.

 

Tel Aviv is het economisch hart van het moderne Israël en kan uitpakken met eclectische Bauhaus-architectuur, musea van wereldformaat en een dynamische mix van moderne kunst, culturele tradities en culinaire trends.

 

Jeruzalem is dan weer het centrum van de drie monotheïstische godsdiensten en voor veel gelovigen nog steeds de navel van de wereld. De Klaagmuur, de Rotskoepel en de Heilige Grafkerk staan er zij aan zij. We besteden ook aandacht aan de moderne geschiedenis van de stad: van de bekende musea als het Israël Museum en Yad Vashem tot de Oude Stad en de nabijheid van de Palestijnse gebieden.


De link om deel te nemen werd reeds via mail doorgestuurd. Check zeker ook de spam of ongewenste mail. 

Tom Bruyer

Tom Bruyer

Dr. Tom Bruyer is doctor in de taal- en  letterkunde en studeerde ook politieke wetenschappen met als specialisatie het Midden-Oosten. Zijn passie voor oosterse talen bracht hem voor studie- en werkverblijven van Haifa tot Koeweit-stad. Hij was tot 2018 docent in Koeweit en is gefascineerd door de politieke en culturele ontwikkelingen in het Midden-Oosten met een focus op Israël en de Golfstaten. Hij is ook reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen.

Cursussen van deze docent

Lees het eerste hoofdstuk

$excerpt