Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

2021-11-13 10:00:00

2021-11-27 11:30:00

Van het Koninkrijk van Sheba tot Arabia Felix - Een blik op het oude Jemen als welvarende handelsnatie

Van het Koninkrijk van Sheba tot Arabia Felix
Een blik op het oude Jemen als welvarende handelsnatieWEBINAR IN TWEE DELEN
- Deel 1: zat. 13 november van 10 tot 11.30 uur
- Deel 2: zat. 27 november van 10 tot 11.30 uur


Het moderne Jemen, geteisterd door een tragische burgeroorlog en buitenlandse interventies, is al vele jaren ontoegankelijk voor internationale toeristen. Toch stond het land bij menig cultuurliefhebber bekend als onder meer de locatie voor het Koninkrijk van Sheba uit het Oude Testament.

De Romeinen kenden het land de naam ‘Arabia Felix’ toe of ‘het gelukkige Arabië’. Het oude Jemen was immers een strategische handelspost van waaruit specerijen als wierook en mirre hun weg vonden naar de Middellandse Zee, Oost-Afrika en India.

In dit tweedelige webinar verkennen we de vele culturele troeven en historische sites van Jemen, dat zijn welvaart te danken had aan de oude specerijenroute. De oudste wolkenkrabbers ter wereld in de stad Shibam en de prachtige islamitische architectuur in de hoofdstad Sanaa zijn een erfenis van dit glorierijke verleden en prijken op de Werelderfgoedlijst van Unesco.


Je ontvangt ongeveer 24 uur voor de start van het webinar een deelnamelink via e-mail.


Tom Bruyer

Tom Bruyer

Dr. Tom Bruyer is doctor in de taal- en  letterkunde en studeerde ook politieke wetenschappen met als specialisatie het Midden-Oosten. Zijn passie voor oosterse talen bracht hem voor studie- en werkverblijven van Haifa tot Koeweit-stad. Hij was tot 2018 docent in Koeweit en is gefascineerd door de politieke en culturele ontwikkelingen in het Midden-Oosten met een focus op Israël en de Golfstaten. Hij is ook reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen.

Cursussen van deze docent

Lees het eerste hoofdstuk

$excerpt