Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Ontdek onze nieuwe webinars

Heb jij al deelgenomen aan een webinar? Sinds september voegden we deze nieuwe formule toe aan ons aanbod. Net zoals een cursus of lezing op locatie luister je live naar wat de docent vertelt, alleen zit je achter je computer. Een ideale manier om in coronatijden toch cultuur te beleven. Zin gekregen om eentje te volgen? Hieronder sommen we alle nieuwe webinars op.

 1. Roger Raveel 100 jaar

Met Ann Geeraerts, Curatorial Project Coordinator bij BOZAR

Dinsdag 20 en 27 april van 19.30 tot 21 uur
Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Dit jaar zou Roger Raveel 100 jaar worden. Een ideaal moment om meer te weten te komen over deze kunstschilder. Ann Geeraerts van BOZAR vertelt je in de eerste sessie alles over het leven en werk van Raveel. Tijdens de tweede sessie neemt een gids je digitaal en interactief mee doorheen de tentoonstelling ‘Roger Raveel een retrospectieve’.

Klik hier om je in te schrijven.

Tip: Leer nog meer over Raveel tijdens De Zomerzoektocht van 21 juni tot 21 september! Binnenkort vind je meer info op de website dezomerzoektocht.be.

 1. Kampen – een geschiedenis – een praktijk
  Met Christophe Busch, directeur van het Hannah Arendt Instituut
  Woensdag 21 en 28 april van 14 tot 15.30 uur
  Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Christophe Busch vertelt je alles wat je moet weten over kampen in het verleden. Niet alleen over de kampen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook die van de kolonisatie. Wat kan de geschiedenis van kampen ons leren? Ontdek het tijdens het webinar!

Klik hier om je in te schrijven.

Tip: Op woensdag 5 mei lichten kunstenaars Anton Kusters en Ruben Samama hun 'Blues Skies Project' toe in Genk. Deze installatie verbeeldt het trauma van duizenden gevangenen uit de nazi-kampen. Klik hier voor meer informatie.

Tip: Ga op herinneringsreis naar Auschwitz en Krakau met Davidsfonds Cultuurreizen. Bezoek het beruchtste concentratiekamp van de Tweede Oorlog en plaatsen waar amper toeristen komen. Klik hier voor meer info over de reis.

 1. Wat is een meesterwerk? Reflecteren over kunst

Met Christiane Struyven, gids bij BOZAR

Donderdag 22 april van 19.30 tot 21 uur
Inschrijven voor 15 euro

Tijdens dit webinar ontdek je twaalf meesterwerken uit diverse tijdperken, continenten en disciplines. Vergelijkingen van identieke thema’s, gebracht door verschillende kunstenaars spreken boekdelen. Christiane Struyven reflecteert samen met jou over de kwaliteit en relevantie van meesterwerken, ongeacht hun herkomst in tijd of plaats.

Klik hier om je in te schrijven.

 1. Kinderen van de Renaissance- kunst en opvoeding aan het Habsburgse hof in Mechelen
  Met Samuel Mareel, curator van Museum Hof van Busleyden
  Maandag 26 april en 3 mei van 14 tot 15.30 uur
  Inschrijven voor 37 euro / 32 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Filips De Schone, Margaretha van Oostenrijk, Karel V. Ze werden allemaal klaargestoomd voor hun rol als toekomstige koning of koningin in hofstad Mechelen. Grote kunstenaars zoals Jan Grossart maakte van deze vorstenkinderen portretten. Samuel Mareel vertelt je in een tweedelig webinar alles over deze portretten en de geschiedenis van de prinselijke opvoeding in Mechelen.

Klik hier om je in te schrijven.

Extra: Je krijgt een voucher om individueel de tentoonstelling ‘Kinderen van de renaissance’ in het Museum Hof van Busleyden te bezoeken.

Tip: Treed in het spoor van Margaretha van Oostenrijk tijdens de cultuurreis naar Noord- Frankrijk. Klik hier voor meer informatie over de reis.

We kijken er alvast naar uit om je binnenkort digitaal te mogen verwelkomen!