Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Nieuw: muzikale e-cursussen

Heb je het al gezien? We hebben nieuwe muzikale e-cursussen aan ons online aanbod toegevoegd. Ditmaal passeert niet alleen klassieke muziek zoals polyfonie de revue, maar kunnen ook kleinkunst- en beiaardliefhebbers hun hart ophalen. Het grote voordeel aan deze e-cursussen? Ze blijven een lange tijd beschikbaar, zodat je alles op eigen tempo kan doornemen.

Voor de kleinkunst- en verhaalliefhebbers

Niels Boutsen alias Stoomboot is een kleinkunstenaar met een voorliefde voor verhalen. In zijn vierde en nieuwste album Omdat we naar de zee stromen vertelt hij je alles over drie verschillende generaties die tijd op een andere manier beleven. Tijdens de voorstelling geniet je niet alleen van muziek, maar ook van de vertelkunsten van Stoomboot. Kunstenaar Wide Vercnocke verbeeldt het geheel op een grote constructie.

In deze e-cursus bekijk je de voorstelling Omdat we naar de zee stromen op je eigen tempo. Op donderdag 24 juni van 20 tot 21 uur krijg je de kans om rechtstreeks aan Stoomboot al je vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie en om de e-cursus aan te kopen.

Voor de beiaardliefhebbers

Ken je Matthias Vanden Gheyn al? Deze componist zou dit jaar 300 worden. Hij was de eerste die originele beiaardmuziek speelt. Zijn bijnaam? De Bach van de beiaard. Om deze bijzondere verjaardag te vieren, neemt beiaardier Luc Rombouts je mee doorheen het Le(u)ven van Matthias Vanden Gheyn.

Via een uitgebreide film bezoek je op eigen tempo de universiteitstoren en het universiteitsarchief van de KU Leuven. Daar bekijk je de grootste collectie van handgeschreven beiaardsdocumenten. Vervolgens volg je Luc Rombouts tot het Leuvense stadhuis en de toren van de St.-Pieterskerk waar de hedendaagse opvolger van Matthias Vanden Gheyn, Eddy Mariën, je een stukje van Vanden Gheyns muziek laat beluisteren.

Heb je na het bekijken van de filmpjes nog vragen? Stel je vragen aan Luc Rombouts tijdens een online vragenuurtje op donderdag 9 september van 14 tot 15 uur.

Klik hier voor meer informatie en om de e-cursus aan te kopen.

Voor polyfonieliefhebbers en polyfoniebeginners

Josquin Des Prez, prins van de polyfonie, Joske, Gosin, Juschino. Wie was deze man? Zijn biografie vertoont heel wat lacunes. Zoveel zelfs dat kenners twijfelen of we zijn magistrale oeuvre kunnen toeschrijven aan één en dezelfde persoon.

Muziekkenner Sofie Taes zoomt in op de grootste Lage Lander uit de muziekgeschiedenis en de werken waarmee hij een frisse wind door renaissance-Europa laat waaien. Je speurt samen met haar naar de schaduwen die hij in de tijd heeft geworpen.

Deze e-cursus is beschikbaar vanaf vrijdag 6 augustus. Als je de e-cursus nu al aankoopt, krijg je een herinneringsmail wanneer de e-cursus online staat.

Klik hier voor meer informatie over de e-cursus.