Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

"Ik deel graag gesprekken en meningen over mijn favoriete cultuurdomeinen met anderen."

" Daarom vind ik het leuk om te komen helpen op een cursus of dagevenement van Davidsfonds Academie. Het is een deugddoende ervaring om mijn steentje bij te dragen aan de boeiende activiteiten van Davidsfonds. Enerzijds als vrijwilliger bij Davidsfonds Academie, anderzijds als secretaris van de lokale Davidsfonds afdeling Zandbergen-Grimminge.

Aangezien ik bestuurslid ben bij een lokale afdeling en enkele mensen ken bij het Nationaal Secretariaat, werd mij gevraagd om het onthaal te komen doen bij de cursus Filmklassiekers in samenwerking met Cinema ZED in Leuven waar ik ook vrijwilliger ben.

Daarnaast help ik ook ieder jaar op het dagevenement DOCVILLE, een documentaire filmfestival in Cinema ZED. Als filmfanaat en historicus verdiep ik me graag in de filmgeschiedenis van echte klassiekers. Ik vind het dus ideaal om aanwezig te zijn bij cursussen en dagevenementen die die themas behandelen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel ik al bijgeleerd heb bij Davidsfonds Academie, het is te veel om op te noemen.

Naast interessante onderwerpen, komen er bij Davidsfonds Academie echte geboren vertellers aan het woord. Ik zag bijvoorbeeld Afrika-specialist Peter Verlinden, filmjournalist Chris Craps en professor Filmstudies Anke Brouwers al aan het werk. Maar de docent die er voor mij het hardste uitspringt, is musicoloog Jan Caeyers. Ik volgde onder andere zijn cursus over de Da Ponte-operas van Mozart. Wat me het hardste aanspreekt aan zijn stijl, is dat hij zeer analytisch en bevlogen, maar toch humoristisch vertelt."