Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

"Een vriend van me zei dat ik de cursussen van Davidsfonds Academie eens moest uitproberen."

"Ik besloot dus eens een kijkje te nemen in het aanbod. Ondertussen zijn we 20 jaar later en volg ik nog steeds geregeld een cursus of dagevenement over themas zoals geschiedenis, muziek en wetenschap. In het cursusoverzicht staat altijd wel iets dat me interesseert en dat dichtbij huis is. Wat mij vooral opvalt is dat de feiten nooit zijn zoals we het geleerd hebben op school. Het is altijd veel genuanceerder dan dat. Een cursus zorgt er dan ook voor dat je inzichten over een bepaalde materie verdiepen.

Voor dagevenementen reis ik het hele land door met de trein, omdat ik de combinatie van een volledig verzorgde daguitstap en een grondige voorbereiding op een concert of tentoonstelling een absolute meerwaarde vind. Je moet je namelijk een hele dag geen zorgen maken want Davidsfonds Academie zorgt dat je niets tekort komt. Bovendien gaat zo'n dagevenement altijd gepaard met een bezoek aan een tentoonstelling of een concert. Een expert bereidt je grondig voor op je bezoek, zodat je al heel wat kennis achter de kiezen hebt wanneer je een tentoonstelling binnenwandelt.

Een van de dagevenementen die ik me nog goed herinner is Einstein on the Beach in 2018. Meestal ga ik alleen, maar die keer had ik mijn zoon meegenomen. Eerst kregen we een uitgebreide voorbereiding waarin alle elementen van de opera haarfijn uitgelegd werden aan een leek-muziekliefhebber zoals ik. Nadien was er een opera van 3,5uur in het Concertgebouw van Brugge. Ik was eerst niet zeker of ik dat wel ging aankunnen, maar het was gedaan voordat ik het wist. Ik was zodanig meegezogen in die muziek dat ik alle tijdsbesef kwijt was.

De laatste activiteit van Davidsfonds Academie die ik meedeed was Crossroads in het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark te Brussel. Absoluut een prachtige locatie waar je even rustig kan rondflanneren tijdens de pauzes. Dat was een maand voor de lockdown van maart 2020. Ik mis de activiteiten van Davidsfonds en het wordt tijd dat we de deur nog eens mogen uitkomen, maar dat natuurlijk wel op een veilige manier door ons gezond verstand te gebruiken."

 Ga je graag mee naar een dagevenement?  Ontdek al onze dagevenementen.