Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Vier 100 jaar Toots Thielemans!  

2022 is het Tootsjaar. Exact honderd jaar geleden werd de harmonicaspeler en gitarist Toots Thielemans geboren. Ter ere van zijn 100ste verjaardag organiseert Davidsfonds Academie twee activiteiten:

Veertig gouden jaren: De Belgische jazz in de 20ste eeuw

Toots was niet de enige befaamde jazzmusicus die Belgie rijk was. Samen met zijn innovatieve collega's zoals saxofonisten Bobby Jaspar en Jacques Pelzer, pianist Fancy Boland, gitarist Rene Thomas en vibrafonist 'Fats' Sadi vormde hij een van de meest internationaal succesvolle generaties uit de Belgische jazzgeschiedenis. Matthias Heyman neemt je mee doorheen het Belgische jazzlandschap.

Webinar op do. 31 maart van 19.30 tot 21 uur.  Maak een sprong in de Belgische jazzwereld.  

Toots 100. De verjaardag van een jazz-legende

Hoe ver Toots zijn internationale faam ook reikte, hij bleef een Belg in hart en nieren. KBR herdenkt zijn verjaardag met een belevingsexpo waarin klank en muziek de hoofdrol spelen. Maak kennis met de instrumenten die Toots bespeelde, de muzikanten waarmee hij op het podium stond en ontdek de grote invloed die zijn  sound  ook vandaag nog op andere muzikanten heeft. Als kers op de taart geniet je van zijn muziek tijdens het exclusieve middagconcert.

Dagevenement in Brussel op vr. 6 mei van 10 tot ca. 15.30 uur.  Vier de 100ste verjaardag van Toots.

Foto (c)  Ron Van der Kolk, CC BY 2.5 via Wikimedia Commons