Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

The Beatles komen terug tot leven in Oostende

Lezing en meet&greet met The Beatles coverband: The Analogues

The Fab Four drukten in in the sixties hun stempel op de populaire muziekcultuur. Op amper acht jaar tijd evolueerden ze van brave popact op 'Please Please Me' naar eclectische innovators op  Let It Be. Naar aanleiding van het concert van The Analogues met repertoire uit dit laatste album en diens voorganger Abbey Road neemt muziekwetenschapper Matthias Heyman je mee op verkenning doorheen deze twee laatste meesterwerken. 

Matthias Heyman laat je diverse aspecten van deze albums ontdekken om zo met nieuwe inzichten en frisse oren het avondconcert van the Analogues in het Kursaal Oostende te kunnen bijwonen. Of om nog meer te genieten wanneer je die prachtige vinylplaten opnieuw oplegt. Als kers op de taart komen de muzikanten van The Analogues zelf vertellen hoe ze aan de slag gaan met de muziek van The Beatles. Een niet te missen kans om met hen in gesprek te gaan!

Lezing in CC De Grote Post, Oostende met meet & greet op za. 7 mei van 14 tot 16.30 uur.  Meer info en inschrijven.

Pik ook het concert van The Analogues in Kursaal Oostende mee!

The Analogues gelden wereldwijd als de ultieme vertolkers van 'The Beatles van na 1966'; The Beatles die deze laatste jaren niet meer live optraden en vanuit de beslotenheid van de opnamestudio een serie meesterwerken de wereld in stuurden. Die meesterwerken werden door The Beatles nooit live uitgevoerd, The Analogues doen dat wel, vijftig jaar later. Zo authentiek mogelijk en met aandacht voor de kleinste details is het na 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album' is nu de beurt aan het legendarische laatste Beatles album 'Abbey Road'.

De songs op 'Abbey Road' vormen een rijk geschakeerd palet van orkestrale arrangementen en gewaagde studio-experimenten. Klassiekers als 'Come together', 'Here comes the sun' en Lennon's 'I want you (she's so heavy)' worden door The Analogues stuk voor stuk in volle glorie gereproduceerd. Integraal, van de eerste tot de laatste noot analoog en authentiek, compleet met strijkers en blazers, vintage instrumenten en alles wat er verder nodig is voor de ultieme reproductie.

Op zaterdag 7 mei 2022 komen The Analogues naar Kursaal Oostende. Wil je ze live zien schitteren op het mooiste podium van de kust? Boek dan nu je tickets op kursaaloostende.be.

Concert in Kursaal Oostende op za. 7 mei om 20 uur.   Bestel je tickets!