Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

"De lesgevers vertellen zo gedreven, dat je altijd blijft luisteren."

Anne-Marie Vanmerhaeghe is al meer dan twintig jaar trouwe cursiste bij Davidsfonds Academie. Ze volgde ontelbaar veel cursussen over muziek, kunst, literatuur en geschiedenis. Bovendien helpt ze als vrijwilliger bij Davidsfonds Oudenaarde onze cursussen mee in goede banen leiden. "Cultuur houdt me jong", zegt ze trots.

"Ik ben cursussen beginnen volgen toen ik net met pensioen ging. Ik wilde iets bijleren over geschiedenis, kunst en muziek. Zo kwam ik bij Davidsfonds Academie terecht. Ik ga overal met het openbaar vervoer naartoe en volg dus vooral cursussen in de buurt, maar ben ook al wel eens een keertje naar Ieper geweest. Mijn kleinkinderen zeggen soms: 'Zou je niet wat rustiger aan doen?' Maar dat wil ik niet. Ik ga in mijn vrije tijd graag naar concerten, musea en cursussen. Cultuur houdt me jong."

Gedreven

"Ik ben zelf leerkracht geweest, dus ik vind het ontzettend belangrijk dat een lesgever zijn onderwerp met passie en gedrevenheid brengt. Bij Davidsfonds Academie zijn de lesgevers altijd heel goed. Zo volgde ik ooit een cursus van Beatrijs Van Hulle over Bach. Zij vertelde het zo gedreven dat zelfs als je niets over het onderwerp weet, je toch blijft luisteren. En dat is heel belangrijk."

Persoonlijk contact

"Het allerbelangrijkste bij een cursus blijft nog altijd het contact met de deelnemers. Als ik met de koffie rondga in de pauze, sla ik met hen een babbeltje. Soms blijf ik met de deelnemers na een cursus even wat langer om met hen te praten. Dat heb ik de afgelopen periode door corona hard gemist, maar nu kunnen we terug opstarten en dat is heel fijn. Ik kijk enorm uit naar de volgende cursus en naar de volgende cultuurreis, want heel Davidsfonds ligt me na aan het hart en ik ga ook graag mee op reis."

Wil je net zoals Anne-Marie genieten van onze cursussen? Ontdek het hele cursusaanbod.

Foto: Thomas De Boever