Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Wat is de impact van Corona op de werking van Davidsfonds Academie?

Door de aanhoudende veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus zijn we genoodzaakt alle cursussen en dagevenementen op locatie t.e.m. 1 mei op te schorten. We proberen zoveel mogelijk geannuleerd cursussen te verzetten naar een later moment of een digitaal alternatief te voorzien. Meer informatie vind je hieronder. Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op de werking van Davidsfonds Academie.

1. Waar kan ik het aanbod van Davidsfonds Academie vinden?

Op onze vernieuwde website www.davidsfondsacademie.be vind je zowel het aanbod van onze cursussen en dagevenementen op locatie als onze digitale cursussen. Alle cursussen en dagevenementen op locatie t.e.m. 1 mei worden opgeschort. Cursisten die reeds ingeschreven waren, krijgen binnenkort een e-mail met meer informatie. We proberen voor de geannuleerde cursussen in samenspraak met de docent een alternatief te zoeken.
In mei verschijnt ons zomer- en najaarsaanbod terug in bijlage van de Davidsfonds ledenkrant Het Accent.

2. Wat als mijn cursus/dagevenement geannuleerd wordt?

Voor de cursussen of dagevenementen die uitgesteld of geannuleerd worden, nemen wij persoonlijk contact op met de deelnemers. Davidsfonds Academie neemt daarbij geen enkel risico en volgt het gezondheidsadvies van de overheid. Alle cursussen en dagevenementen op locatie t.e.m. 1 mei worden opgeschort. Cursisten die reeds ingeschreven waren, krijgen binnenkort een e-mail met meer informatie. We proberen voor de geannuleerde cursussen in samenspraak met de docent een alternatief te zoeken.

Aarzel niet om je in te schrijven voor onze cursussen of dagevenementen op locatie. In het geval van nieuwe overheidsmaatregelen waardoor cursussen en dagevenementen dienen geannuleerd te worden, betalen wij je het volledige inschrijvingsgeld terug.

3. Wat als ik mijn cursus/dagevenement zelf wil annuleren?

Als je zelf annuleert zonder dat er vooralsnog een negatief advies van de overheid gegeven is, rekenen wij de vaste annulatiekosten van 7 euro aan. Annuleren kan tot drie werkdagen voor de start van de cursus. Tentoonstellings- of concerttickets kunnen niet terugbetaald worden bij annulatie minder dan 14 dagen voor de start van de cursus. Je kunt jouw tickets wel doorgeven aan een andere persoon.

4.Welke veiligheidsmaatregelen neemt Davidsfonds Academie?

Alle cursussen en dagevenementen op locatie t.e.m. 1 mei worden opgeschort. Cursisten die reeds ingeschreven waren, krijgen binnenkort een e-mail met meer informatie. We proberen voor de geannuleerde cursussen in samenspraak met de docent een alternatief te zoeken. Voor cursussen en dagevenementen op locatie na 1 mei gelden de volgende veiligheidsmaatregelen tot er andere maatregelen door de overheid worden opgelegd. Alle maatregelen hier meegedeeld zijn conform het protocol van de overheid.

 • We beperken het aantal plaatsen per cursus om zo de nodige en veilige afstand tussen de cursisten te bewaren. We houden rekening met de officiële richtlijnen en maakten hieromtrent afspraken met de zalen en met onze partners waarmee we evenementen, rondleidingen, voorstellingen en bezoeken organiseren. De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.
 • Dranken- en voedselpauzes zijn niet toegelaten.
 • Per les zorgen we voor de juiste en voldoende hygiënische maatregelen.
 • Per cursusactiviteit zal er een veiligheidscoördinator aanwezig zijn: deze persoon volgt het naleven van de veiligheidsmaatregelen nauwkeurig op. We rekenen op eenieders verantwoordelijkheidszin om de nodige voorzorgen op te volgen.

Wij volgen alle veiligheidsmaatregelen strikt op en communiceren die via website en nieuwsbrieven. Indien er voor jouw cursus of dagevenement specifieke extra of nieuwe maatregelen gelden, laten we je dat persoonlijk per e-mail weten. Ongeveer een week voor de start van je cursus/dagevenement krijg je als ingeschrevene een e-mail met extra aandachtspunten en praktische gegevens.

5. Wat moet ik doen als ik naar een cursus of dagevenement ga?

 • Draag een mondmasker
 • Betaal niet met cash geld ter plaatse
 • Volg de eventueel aangeduide looprichtingen
 • Vermijd niet-noodzakelijk gebruik van de lift
 • Respecteer de nodige/verplichte afstand en verplaats geen stoelen

Lees aandachtig de e-mail die we je ongeveer een week voor de start van de cursus bezorgen Het kan zijn dat sommige locaties hun eigen maatregelen opleggen. We rekenen erop dat alle aanwezigen die ook opvolgen.

6. Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen een besmetting?

 • Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek en gooi deze meteen in de vuilbak. Geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies in je elleboogplooi.
 • Begroet elkaar op een originele manier: zwaai naar elkaar of werp elkaar een knipoog toe.
 • Houd voldoende afstand (ongeveer 1,5 meter) en vermijd nauw contact met anderen.
 • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Alle richtlijnen vind je op www.info-coronavirus.be/nl
Wij danken je voor je begrip.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen.