Cursus op locatie
Online cursus
Thema's
Docent
Mijn cursussen

Corona-update 01/12

Wat is de impact van Corona op de werking van Davidsfonds Academie?

Samen met onze vrijwilligers, docenten en locaties stellen we alles in het werk om de cursusactiviteiten volgens de geldende regels te organiseren. Daarbij dienen we niet alleen rekening te houden met overheidsrichtlijnen, maar ook met maatregelen van de locatie. Een week voor je cursusactiviteit plaatsvindt, ontvang je van ons een mailtje met praktische informatie over de geldende maatregelen tijdens de cursus of het dagevenement waarvoor je inschreef.   

Volgens de nieuwe coronarichtlijnen mogen opleidingen, vormingen en workshops wel doorgaan. Onze cursussen op locatie gaan dus door. Lees hieronder welke veiligheidsmaatregelen we nemen.

1. Wat moet ik doen als ik naar een cursus of dagevenement ga? 

 • Blijf thuis als je je ziek voelt of symptomen (hoesten, koorts, keelpijn ...) vertoont.
 • Draag je mondmasker gedurende de hele cursus.
 • Betaal niet met cash geld ter plaatse.
 • Neem je Covid Safe Ticket en identiteitskaart mee. Gezien de verstrengde maatregelen is het verplicht je ticket voor te leggen. (Meer informatie onder vraag 2).
 • Lees aandachtig de e-mail die we je ongeveer een week voor de start van de cursus bezorgen. Het kan namelijk zijn dat sommige locaties hun eigen maatregelen opleggen. We rekenen erop dat alle aanwezigen die ook opvolgen.

2. Werkt Davidsfonds Academie met een Covid Safe Ticket?

Voor onze cursussen op locatie  is het Covid Safe Ticket (CST) verplicht.  We zijn daarvoor afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen die de overheid, de lokale besturen en onze cursuslocaties opleggen. 

Een week voor de start van de cursusactiviteit laten we je per e-mail weten welke veiligheidsmaatregelen gelden op de locatie. Als je een Covid Safe Ticket moet voorleggen, zullen we je dat ook in die e-mail laten weten.

Meer informatie over het Covid Safe Ticket.

3. Welke veiligheidsmaatregelen neemt Davidsfonds Academie?

 • Per les zorgen we voor de juiste en voldoende hygienische maatregelen zoals een handpompje met alcoholgel.
 • Per cursusactiviteit zal er een veiligheidscoordinator aanwezig zijn. Deze persoon volgt het naleven van de veiligheidsmaatregelen nauwkeurig op. We rekenen op eenieders verantwoordelijkheidszin om de nodige voorzorgen op te volgen.
 • De specifieke maatregelen voor jouw cursus of dagevenement op locatie, laten we je een week voor de start van je cursusactiviteit persoonlijk via e-mail weten.

4. Wat als mijn cursus/dagevenement geannuleerd wordt omwille van maatregelen m.b.t. het Coronavirus?

Voor de cursussen of dagevenementen die uitgesteld of geannuleerd worden, nemen wij persoonlijk contact op met de deelnemers. Davidsfonds Academie neemt daarbij geen enkel risico en volgt het gezondheidsadvies van de overheid.

Aarzel niet om je in te schrijven voor onze cursussen of dagevenementen op locatie. In het geval van nieuwe overheidsmaatregelen waardoor cursussen en dagevenementen dienen geannuleerd te worden, betalen wij je het volledige inschrijvingsgeld terug.

5. Wat als ik mijn cursus/dagevenement zelf wil annuleren?

Als je zelf annuleert zonder dat er vooralsnog een negatief advies van de overheid gegeven is, rekenen wij de vaste annulatiekosten van 7 euro aan. Annuleren kan tot drie werkdagen voor de start van de cursus. Tentoonstellings- of concerttickets kunnen niet terugbetaald worden bij annulatie minder dan 14 dagen voor de start van de cursus. Je kunt jouw tickets wel doorgeven aan een andere persoon.

6. Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen een besmetting?

 • Was je handen regelmatig en grondig (40 - 60 sec.) met water en zeep.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek en gooi deze meteen in de vuilbak. Geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies in je elleboogplooi.
 • Begroet elkaar op een originele manier: zwaai naar elkaar of werp elkaar een knipoog toe.
 • Houd voldoende afstand (ongeveer 1,5 meter) en vermijd nauw contact met anderen.
 • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Alle richtlijnen vind je op  www.info-coronavirus.be/nl

Wij danken je voor je begrip.