Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Christophe Vandegoor

Christophe Vandegoor (1972) studeert in 1995 af aan de KU Leuven als arbeidssocioloog, een studierichting die in de verste verten niets te maken heeft met sport. Omdat Leuven zo’n leuke studentenstad is, blijft de Tongerenaar er nog een jaar hangen en volgt er een postgraduaat Media- en Informatiekunde. Als stageplaats valt zijn oog op de sportredactie van de radio. Vandegoor werkt er vandaag nog altijd, vooral als wielerverslaggever. Hij benadrukt met een open blijk in de sport te willen staan, vandaar ook dat hij als commentator ervaring heeft in volleybal, motorcross, basketbal, kunstschaatsen, skiën – en ja, zelfs voetbal.

Krachten en machten in de wielerwereld

Wat is dat eigenlijk, een sportjournalist en commentator? Rijdt die ook met moto? Hoe wordt de World Tour financieel georganiseerd? En welke impact heeft corona op de sponsorwereld? Met foto’s en video’s gunt Christophe Vandegoor je een unieke blik achter de schermen van de wieler(commentator)wereld.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.