Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Marc Erkens

Marc Erkens geeft lezingen over wat muziek ons vertelt. Hij doet dat doorgaans aan de piano, voor jong en oud, voor melomanen en nietsvermoedende aanwezigen. Af en toe heeft hij dat ook op tv mogen doen, of op de radio, of in een boekje dat hij geschreven heeft. Voor het overige is hij nog steeds zo'n beetje docent aan LUCA School of Arts, het voormalige Lemmensinstituut, een school waar het geloof in de kracht van de muziek bergen kan verzetten.

Mozart: twee requiemmissen
Eén omverwerpende beleving

In de Katholieke Kerk werd lange tijd geloofd dat het opdragen van een requiemmis het verblijf in het vagevuur van een geredde ziel kon verkorten.
Heeft Mozart daarom zo zijn best gedaan om van zijn Requiem iets heel bijzonders te willen maken? Horen we daarom in de muzikale delen die van zijn hand zijn een componist aan het woord die opnieuw grenzen verkende, en die nog maar eens verlegde? Een componist die door de dood vroegtijdig de mond werd gesnoerd want anders ongetwijfeld een visionair romanticus zou zijn geworden.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.