Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Anne Peeters

Anne Peeters, journaliste en historica, verdiepte zich in de stadgeschiedenis van Brussel en schreef het Davidsfonds zomerzoektochtboek van 2020 over onze hoofdstad.

Brussel in 2020: hoofdstad en wereldstad

Waarom is Brussel onze hoofdstad geworden? Schrijfster en historica Brigitte Raskin vertelt je hoe dat ver voor het begin van Belgial vastlag. En hoe België in elkaar zit: de machten van ons land worden zichtbaar in een straal rond het Brusselse Warandepark. Brussel is niet alleen onze hoofdstad, maar ook een wereldstad met een smeltkroes van culturen en nationaliteiten. Journalist en documentairemaker Pascal Verbeken toont je hoe cosmopolitisch Brussel altijd geweest is. Ze vernieuwt zichzelf continu, van in de tijd van Karl Marx tot nu, in de multi-culturele wijken van Anderlecht en Molenbeek. Dat maakt van haar een moeilijke minnares...

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.