Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Jan Bustin

Jan Bustin is docent Kunstgeschiedenis, Tekenen/Schilderen en kunstschilder. Vanuit die achtergrond doet hij reconstructie-onderzoek onderzoek naar historische teken- en schildertechnieken. Zijn bijzondere belangstelling en praktijkervaring betreft materialen, technieken en werkwijzen uit de 15e-, 16e- en 17e-eeuwse schilders ateliers in de Nederlanden.

Van Eyck; motieven en materie: Voor elck wat wils

Van Eyck is meer dan Arnolfini en zijn vrouw. Meer dan de talloze planten die hij op onnavolgbare wijze op doek tot leven bracht. Ja, zelfs meer dan het alom geprezen Lam Gods. Belgisch kunstschilder Van Eyck was een penseelvirtuoos die elke werkelijkheid encyclopedisch en minutieus vastlegde, van flora tot geometrie, van portretten tot architectuur. Aan zijn spiedende blik ontging niks, zo toont Jan Bustin in een interactieve reis door de onderwerpen in Van Eycks oeuvre.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.