Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (Brussel, 1955) is de auteur van verschillende romans en non-fictieboeken. Ze doceerde Engelstalige literatuur en creatief schrijven aan de KU Brussel en de KU Leuven. Ze publiceerde ook recensies, reisverhalen en essays, en maakte voorstellingen, onder andere op basis van Het verdriet van Vlaanderen, een non-fictieboek van haar hand over het verleden van twee collaborerende families.

De Brontës en Brussel: inspirerend huwelijk

Een van de beroemdste Engelse romans zou nooit geschreven zijn als de auteur niet een tijdje in Brussel had gewoond. Charlotte Brontë (1816-1855) schreef Jane Eyre in een roes kort nadat ze in Brussel haar hart verloren had aan een getrouwde man die hoogstwaarschijnlijk haar gevoelens niet beantwoordde. Op papier liet ze gebeuren wat de werkelijkheid haar niet gunde. Die Brusselse tijd drukte zijn stempel op al haar werk. Twee romans hebben zelfs Brussel als decor. België mag best wel trots zijn op de inspirerende rol die ons landje in haar leven speelde, ook al liet ze zich niet al te flatterend over onze vroegere landgenoten uit. Elke bezoeker van de Bozar treedt onbewust in haar voetstappen. Maar niet alleen daar

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.