Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Peter Verlinden

Prof. Peter Verlinden studeerde Politieke wetenschappen, Communicatiewetenschap en Antropologie aan de KU Leuven, waar hij momenteel ook gastdocent is. Hij doceert er het vak 'Media en Internationale Conflicten'. Hij is journalist sinds 1983, aanvankelijk in de geschreven pers en voor VRT-Radio en was van 1992 tot 2019 verbonden aan de VRT-Nieuwsdienst als buitenlandjournalist, waar hij vooral de situatie in Rwanda, Burundi, DR Congo, Zuid-Afrika en West-Afrika volgde en ook de Golfstaten en Canada. Bij Davidsfonds/Uitgeverij verschenen verschillende boeken van zijn hand.

De Congo-crisis van 1960
Mislukte dekolonisatie

Na bijna vijftig jaar kolonisatie komt midden jaren 50 het Congolese nationalisme op en wordt het proces van dekolonisatie ingezet. Hoe heeft de Belgische regering die dekolonisatie aangepakt? Na de onafhankelijkheid barst de Congocrisis los. Door de tussenkomst van de VN krijgt die een internationaal karakter en wordt die een onderdeel van de Koude Oorlog.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.