Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Ignace Bossuyt

Prof. Ignace Bossuyt is emeritus gewoon hoogleraar musicologie van de KU Leuven. Zijn onderzoeksgebied spitste zich toe op de Renaissancepolyfonie. Op zijn naam staan tevens talrijke publicaties bedoeld voor een ruim publiek. Bij Davidsfonds Uitgeverij verscheen o.m. een handige inleiding tot de muziektheorie: Van noten en tonen. Wegwijs in muzikale begrippen.

Mooie liedjes duren wel lang - Bach

Mooie liedjes duren wél lang. 280 jaar na zijn dood zijn de muziekstukken van componist, organist, klavecinist, violist, dirigent en muziekpedagoog Johann Sebastian Bach – net als zijn oeuvre niet in drie woorden te vatten – nog springlevend. Want wordt de Duitser ook niet vandaag nog de vader van de cantates genoemd? En kunnen thema’s als vreugde, angst, zonde en hoop door hun tijdloosheid niet ook de hedendaagse luisteraar beroeren? Ignace Bossuyt neemt je mee op een thematische reis doorheen het kleurrijke oeuvre van het muzikale genie.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.