Davidsfonds Academie verdiept je kennis en verbreedt je blik. Onze deskundige docenten dompelen je onder in een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving.

Anne Peeters

Anne Peeters, journaliste en historica, verdiepte zich in de stadgeschiedenis van Brussel en schreef het Davidsfonds zomerzoektochtboek van 2020 over onze hoofdstad.

Brussel, bier en boogschutters

Wat is typisch Belgisch? Manneke Pis? Check. Het Atomium? Check. Maar wist je dat onze biercultuur door de UNESCO erkend is als immaterieel werelderfgoed? De sporen daarvan doorheen de geschiedenis van Brussel zijn duidelijk, biersommelier Sofie Van Rafelgem legt uit wat een rijkdom dat is... Je krijgt er zin van om de Brusselse brouwerijen en terrassen te gaan verkennen. Tenzij je liever met je kinderen op stap wil gaan en kennismaken met Jeanneke Pis. En met minder bekende, maar daarom niet minder bijzondere Brusselse voltreffers als de schuttersgilde achter het Koninklijk Paleis (waar je ht met pijl en boog mag schieten) of het riolenstelsel waar je letterlijk de onderkant van de stad kan ontdekken. VRT-innovator Karen François laat je zien waarom Brussel is de dichtstbijzijnde wereldstad voor mini’s is.

Doe een aankoop

Het lijkt erop dat je nog niets hebt gekocht.